La Revolució Turística

‘La Revolució Turística parla de la importància del turisme en el món com a indústria emergent, analitzant la revolució econòmica i social que ha propiciat a Espanya, Balears i de manera molt singular a Eivissa i Formentera.
En el cas de les illes pitiüses l’arribada del turisme ha suposat una transformació radical, passant en una mica més de mig segle d’una economia de subsistència gairebé ancorada en l’edat mitjana a ser una societat moderna i rica, dedicada al turisme i als serveis. Unes illes convertides aviat en destinació turístiques de primer ordre i reconegudes mundialment.
Per explicar-ho fem un viatge temporal pels últims seixanta anys mostrant els grans canvis en la societat i el territori, partint de com eren Eivissa i Formentera en els anys cinquanta i avançant per dècades fins al present.
Des de l’arribada dels primers viatgers i la seva trobada amb un territori verge i una societat molt tradicional, bàsicament rural, que els sorprèn i atrapa, fins als nostres dies, farem una anàlisi dels aspectes, econòmics, socials, culturals, arquitectònics, antropològics, demogràfics, mediambientals i paisatgístics.

.

Esta entrada fue publicada en LA REVOLUCIÓ TURÍSTICA. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario